4e Dag van Overvloed levert kalender vol oogst op

15 juli 2019

Zet 100 mensen een dag bij elkaar en er ontstaan meer dan 1000 ideeën vol overvloed. Dat bleek ook weer tijdens de 4e Dag van Overvloed op 5 juli bij Dimence Groep. Deze dag vol verhalen, inspiratie en brainstormsessies leverde een praktische kalender vol Overvloed op die dit najaar zal verschijnen. 

 

Juweeltjes van Overvloed
Dagvoorzitter Lilian Smit gaf veel ruimte voor mooie overvloedverhalen van het jaar. Zo vertelde Hanneke Lebbink over de social deals die zij maakt met werkgevers en patiënten met autisme. Eveline Sijmkens en Heleen Mulder gingen in op behaalde betekenisvolle uitkomsten in de GGZ en Welzijn. Er werden ‘juweeltjes van overvloed’ uitgereikt aan Linda te Wierike en Tineke de Jong voor hun moed om patronen te doorbreken.

Nieuwe overvloedzaadjes geplant
Er werden ook veel nieuwe overvloedzaadjes geplant in brainstormsessies over maatschappelijke vraagstukken. Dit leverde veel goede ideeën op: van een project buurtmaken om zorg voor ggz-cliënten in een woonwijk te borgen, schoonhouden van een wijk combineren met sociale ontmoetingen, natuurwandelen tot en met camperplaatsen op het terrein Brinkgreven. Uit elke groep is een Waarmaker aangewezen om de opbrengst aan overvloed van deze dag ook daadwerkelijk te realiseren. 

Overvloed is energie om te delen
Cliënten kwamen aan het woord over wat zij merken de Beweging van Overvloed. “Het is een soort energie die je tot je kunt nemen en samen kunt delen”, ervaart Matthew. “Je voelt oprechte aandacht en interesse.” De mooiste uitspraak kwam van Gerarda over haar therapeute: “Je was mijn compost en snoeischaar tegelijk, zodat ik nu klaar ben om mijn eigen tuin te onderhouden.”  Paul pakte ook even zijn kans op (meer) overvloed en vroeg wie met hem wil gaan wandelen. Want zo eenvoudig kan het creëren van overvloed met veel impact zijn.”

Tovenaren van Overvloed
De deelnemers laten hun overvloed aan het einde van deze dag voor de laatste keer stromen met het samenstellen van een Overvloed kalender 2020. Een prachtige opbrengst van één dag vol delen en denken. Zoals Jason Staal als afsluiting van deze dag in het Overvloed lied zingt: samen; samen doen; een zee van ideeën in overvloed; dan komt het allemaal wel goed!