Artikeldatum

Een groene beweging kan helpen bij geestelijk herstel

Eén van de drie ambities van Dimence Groep is duurzaamheid. Wat we daaronder verstaan en hoe we dat aanpakken, staat beschreven in het document ‘Dimence Groep DuurSaam 2022-2026’. De kern is: ‘Dimence Groep zet zich in om natuur te benutten én niet uit te putten vanuit het besef dat beide bijdragen aan mentale gezondheid en mentale veerkracht’.

Ook landelijk en internationaal is er steeds meer aandacht voor een groene beweging: een manier om bij te dragen aan een mentaal gezondere samenleving. Koen Westen (docent, onderzoeker en vicevoorzitter CCAF) en Jolanda Maas (onderzoeker) schreven er dit artikel over.

Mij spreekt het artikel erg aan, omdat Koen en Jolanda iets nieuws toevoegen aan het bestaande repertoire van zorg en welzijn. Een beweging waarbij iedereen kan aanhaken en nieuwe samenwerkingen aangegaan worden met professionals die niet in welzijn of zorg werken (bijvoorbeeld natuurorganisaties of ondernemers in het groen).

Groene interventies zijn er in allerlei vormen en het uitvoeren ervan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Gewoon naar buiten gaan en je bent begonnen. Ik ben ervan overtuigd dat deze groene beweging veel cliënten, naasten en professionals zal aanspreken. En in de praktijk blijkt dat ook al, óók binnen Dimence Groep. Laten we de mooie groene initiatieven binnen onze regio versterken. Wil je meer weten over initiatieven waar Dimence Groep bij betrokken is, heb je zelf een idee, wil je meer informatie of zoek je naar verbinding op dit thema met anderen? Kijk dan eens op Brein – themagroep DG DuurSaam of mail naar DuurSaam@dimencegroep.nl. Geertjan Lepping, Dirk Dijkslag of Annemieke Zeegers nemen contact met je op.