Gezocht: begeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Deventer

03 juni 2019

Wandelt u graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou u uw enthousiasme voor de natuur en het wandelen willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wilt u op regelmatige en vrijwillige basis, eens per week tot eens per maand, een wandelgroep begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar u.

De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren laagdrempelige wandelingen. De wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen die meer wil bewegen. Het gaat hierbij vooral om de combinatie van bewegen en natuurbeleving. Verder zijn de wandelingen natuurlijk gewoon gezellig! Op de website www.gezondnatuurwandelen.nl vindt u meer informatie.
IVN Overijssel wil, in samenwerking met Stichting Gezond Natuur Wandelen, deze wandelingen ook in Deventer opstarten. Wij zoeken hiervoor begeleiders. Samen met geïnteresseerde begeleiders bespreken we vanaf welke plaats en op welk tijdstip we wekelijks een uurtje kunnen wandelen. Tijdens de wandelingen kunt u iets over de natuur vertellen. Hiervoor hoeft u geen expert te zijn. Alle begeleiders krijgen namelijk gratis drie korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving.
De wandelingen worden in nauwe samenwerking georganiseerd met lokale partijen op het gebied van gezondheidszorg, welzijn, natuurbeheer, (wandel)sport en ouderenwerk. Het betreft een breed gedragen sociaal en gezond initiatief.

Bent u geïnteresseerd om een wandelgroep te begeleiden? Op 1 juli (vanaf 19:30 uur) organiseren wij een informatiebijeenkomst in de Steerne op Brinkgreven. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over Gezond Natuur Wandelen en bespreken we gewenste startlocaties.
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via deze link

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sandra Luppens van IVN Overijssel (s.luppens@ivn.nl).