Artikeldatum

Hé jij daar!? Wil jij graag iets betekenen voor een ander?

 

Sinds 2018 organiseren we vanuit de Dimence Groep een kerstdiner op kerstavond voor mensen die eenzaamheid ervaren, in het Stadion van PEC Zwolle. Het uitgangspunt is een leuke avond die kan leiden tot duurzame contacten. Mensen (deelnemers en vrijwilligers) genieten van de avond, het heerlijke eten, het samenzijn, de mooi versierde business lounge, een kijkje op het voetbalveld en het achtergrondkoor. Door corona is het kerstdiner afgelopen kerst helaas niet doorgegaan, maar juist nu moet eenzaamheid wel onder de aandacht blijven. Ruim 40% van de volwassenen in Nederland voelt zich eenzaam. Niet alleen ouderen, maar ook steeds meer jongeren voelen zich eenzaam.

Dit kerstdiner is georganiseerd vanuit de beweging van overvloed. Dat betekent in de praktijk een groep enthousiaste medewerkers vanuit de hele organisatie, die samen hun talenten, kwaliteiten en passie inzetten om iets te doen voor de ander. Het is een prachtig voorbeeld van hoe je over de stichtingen, tussen de lagen door elkaar kunt inspireren en samen kunt werken aan hetzelfde doel. Voor kerst 2021 hopen we dat er weer een kerstdiner georganiseerd kan worden.

En hoe gaat dat dan in de praktijk?

Rond de zomer is de eerste brainstorm en zo vanaf september wordt er iets frequenter bij elkaar gezeten en worden de plannen steeds concreter. Je legt als organisatie van deze avond contact met zorginstellingen, om deelnemers te bereiken. Er worden vrijwilligers geworven (ze komen vanuit alle hoeken in de organisatie, maar ook van buiten onze organisatie). Je bent bezig met de crowdfunding. Hierbij maak je gebruik van je persoonlijk netwerk, sociaal media en het netwerk van de organisatie. Tevens kun je een beroep doen op veel expertise in de organisatie en ondersteunt de afdeling communicatie als het gaat berichtgeving om social media, intranet etc.

Wat zoeken we?

We zoeken mensen die de handen uit de mouwen willen steken en de organisatie van het kerstdiner op zich willen nemen. De huidige groep enthousiastelingen gaat zich inzetten voor andere initiatieven, maar wil het wel warm overdragen. Er zijn al een aantal mensen gevonden, die het initiatief voort willen zetten, maar we kunnen nog wel een paar handen gebruiken. Er ligt een prachtig draaiboek, dus je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. En ook mag je een van hen gerust mailen, appen of bellen als je er niet uitkomt! Ze delen hun overvloed aan kennis en ervaring graag.

Wat levert het jou op?

  • Voldoening (een klein gebaar kan van grote betekenis zijn voor iemand die eenzaamheid ervaart)
  • Een glimlach van oor tot oor op de avond;
  • Prachtige nieuwe samenwerkingen en verbindingen;
  • Je leert nieuwe mensen kennen;
  • Je leert de organisatie (nog) beter kennen;
  • Tja… en wat nog meer? Dat is gewoon doen en ervaren wat het je nog meer oplevert!

 

Wil je meer informatie?

Bekijk dan het filmpje of neem contact op met Henriët Kolk-Bruintjes, h.kolk@dimence.nl of 06200 86 812.