Informatie over coronavirus

16 maart 2020

Update van 16 maart 2020 

Restaurants Dimence Groep blijven gesloten

Vanaf maandag 16 maart zijn de restaurants van de Dimence Groep gesloten, in verband met het coronavirus.

Het gaat om de volgende locaties:
•    Burgemeester Roelenweg (Zwolle)
•    Eerdelaan (Zwolle)
•    Pikeursbaan (Deventer)
•    Rielerenk (Deventer)
•    De Steerne (Deventer) 
•    Westerdok (Almelo)

Wat betekent dit voor cliënten?
•    Cliënten kunnen op de afdeling hun maaltijd eten.
•    De centrale keuken levert de maaltijden af op de afdelingen.

Vergaderzalen ook gesloten
De vergaderzalenzalen van de gebouwen de Steerne, Medisch centrum en Pinel op Brinkgreven in Deventer zijn ook gesloten.
 

Update van 15 maart 2020

Je behandeling gaat door, maar soms net even anders dan normaal
Vooralsnog gaat alle zorg door. De behandelaren leveren deze zorg nu met name op afstand, dus via videobellen zoals via Minddistrict, gewoon bellen, chatten.
 
Daar waar het niet anders kan (klinische zorg, intensieve thuis zorg etc.) leveren we gewoon zorg via face-to-face contact. 

We denken na over creatieve oplossingen om onze cliënten te kunnen blijven helpen. Dat vinden wij erg belangrijk. Dit kan betekenen dat een gesprek met een behandelaar iets anders verloopt dan je gewend bent. We hopen op je begrip voor deze situatie, hoewel dat misschien lastig voor je is. Mocht je vragen hebben, bel dan je behandelaar of locatie waar je behandeld wordt. Jullie kunnen samen bespreken wat de beste oplossing is voor jou in deze situatie.

 

9 maart 2020

De media staan bol van de berichten over het Coronavirus. We begrijpen dan ook heel goed, dat je misschien vragen hebt. Daarom informeren we je in dit bericht over onze aanpak.

We volgen de adviezen en richtlijn van het RIVM
Wanneer er sprake is van een besmettelijke ziekte, volgen wij altijd de adviezen en richtlijnen van het RIVM. We werken nauw samen met het RIVM, de GGD en onze partners. We volgen de ontwikkelingen rondom het virus op de voet. Mocht er reden zijn om onze aanpak aan te passen, dan lees je dat op onze website.

Alle afspraken gaan gewoon door
Alle geplande afspraken die je hebt met je behandelaar gaan gewoon door. Als het advies van het RIVM aangepast wordt, houden we je hiervan op de hoogte.

Voor de zekerheid: voorlopig geen handen schudden
De enige maatregel die we nu nemen, is dat we elkaar voorlopig geen hand geven. Je behandelaar begroet je dus zonder je een hand te geven. Dit doen we uit voorzorg om zo te voorkomen dat het virus zich mogelijk verspreidt. Door het met elkaar af te spreken, zorgen we ervoor dat het voor iedereen duidelijk is. 

Evenementen boven 30 mensen afgelast
Alle evementen waarbij meer dan 30 mensen bij aanwezig zijn worden afgelast. Heb je hier vragen over kan je contact op nemen met de organisator van het evenement.

Goede voorbereiding voor wanneer het virus zich landelijk verspreid
Wij hebben ons goed voorbereid op de gevolgen wanneer het coronavirus zich landelijk verspreidt. Onze medewerkers krijgen informatie en instructies over hoe ze moeten handelen. Ze volgen hierbij de richtlijnen en zijn extra alert op signalen. De veiligheid van onze cliënten en medewerkers staat voorop.

Zo blijf je op de hoogte van de actuele informatie rondom het virus
Voor actuele informatie over het coronavirus, zie de website van het RIVM (www.rivm.nl). 
Voor vragen kun je ook contact opnemen met het speciale informatienummer van de overheid: 0800-1351.
 

Hygiene protocol Corona