“Kom je komende zomer ook bij ons een kopje thee drinken in de Raalte”

21 december 2020

 

Sinds het voorjaar van 2020  is er rondom het pand aan de Monumentstraat in Raalte een belevingstuin aangelegd, mede dankzij een financiële bijdrage van het Franciscusfonds.

Door de mooie aanleg, brede paden tussen de boompjes, struiken en bloemen is het ook voor de cliënten met rolstoel/ rollator goed begaanbaar. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk een wandeling te maken,  of gewoon uit te rusten op één van de bankjes. Verderop kun je naar het dierenverblijf, een eitje halen bij de kippen, naar de konijnen en vogels kijken of gewoon genieten van een kopje koffie of thee in het tuinzitje.

Inmiddels zijn er afspraken gemaakt met de gemeente Raalte voor de aanleg van een “Pluktuin” welke vanaf maart 2021 wordt gerealiseerd. Hiervoor wordt een stukje grond vrijgemaakt nabij ons pand. Een pluktuin is een stukje grond dat in samenspraak en onder deskundige leiding van vrijwilligers beplant wordt met bloemen, verschillende kruiden, (bessen)stuiken en groenten, afhankelijk van de vraag en seizoen. Hier kunnen we samen met buurtbewoners tuinieren, de verschillende planten leren kennen en oogsten. Ook kun je er je eigen boeket plukken en meenemen om thuis op de vaas te zetten. Het draait allemaal om beleven en genieten!

Doordat iedereen erbij wordt betrokken kan het gevoel van eenzaamheid van betrokkenen minder worden, leren buurtbewoners over elkaars leefwerelden en zorgt contact voor meer verbinding. Een thuisgevoel voor iedereen in de wijk.