Ontmoeten met Kerst Challenge 2020

03 december 2020

De afgelopen twee jaar organiseerden we vanuit de Dimence Groep een kerstdiner op kerstavond voor mensen die eenzaamheid ervaren, in het Stadion van PEC Zwolle. Het uitgangspunt was een leuke avond die kon leiden tot duurzame contacten. Mensen genoten van de avond, het heerlijke eten, het samenzijn, de mooi versierde business lounge, een kijkje op het voetbalveld en het achtergrondkoor. 

Door de huidige maatregelen is een kerstdiner helaas niet mogelijk, maar juist nu moet eenzaamheid wel onder de aandacht blijven. Ruim 40% van de volwassenen in Nederland voelt zich eenzaam. Niet alleen ouderen, maar ook steeds meer jongeren voelen zich eenzaam. Daarom hebben we de 'Ontmoeten met Kerst Challenge' bedacht. 

In de Ontmoeten met Kerst Challenge gaat het om samenzijn, ontmoeten en eenvoud. Een klein gebaar kan van grote betekenis zijn voor iemand die eenzaamheid ervaart. Dus, ken jij iemand in je omgeving die eenzaamheid ervaart en/of alleen is met Kerst? Doe dan mee met de Ontmoeten met Kerst Challenge.

Wat houdt de Challenge in? 
Je kunt denken aan samen een kopje koffie drinken, een wandeling maken, samen koken, iemand uitnodigen voor de kerstbrunch, lunch of diner, boodschappen doen voor iemand, een praatje maken, een kaartje sturen en iemand vragen hoe het gaat, een pan soep of iets anders lekkers langsbrengen. 

Delen is vermenigvuldigen
Deel je verhaal op social media (Facebook en Instagram) om anderen te inspireren en eenzaamheid onder de aandacht te brengen. Gebruik hiervoor de hashtag #ontmoetenmetkerst. Anoniem delen mag ook. Stuur dan je verhaal naar ons via de mail (hieronder) en wij delen je verhaal op social media zonder je naam te noemen. 
Je kunt je verhaal delen  met of zonder foto. En de persoon in kwestie mag uiteraard ook in beeld, maar dan alleen als hij of zij daarvoor toestemming heeft gegeven.

Wil je ons volgen op Facebook op Instagram?
Klik dan hier voor Facebook en hier voor Instagram. 

Hoe meer mensen delen, hoe groter het bereik, hoe meer eenzaamheid onder de aandacht en hoe minder mensen alleen zijn tijdens Kerst. Dat is waar we voor willen gaan! Doe je mee?? Zorg ervoor dat de ontmoeting natuurlijk wel binnen de corona-maatregelen mogelijk is. 

De eerste 100 deelnemers…..
De eerste 100 deelnemers krijgen een leuke attentie opgestuurd! Deze attentie kun je delen met de persoon die je gaat ontmoeten. Het is wel belangrijk dat je je dan voor 20 december aanmeldt met je (adres)gegevens bij ontmoetenmetkerst@dimencegroep.nl  

Voor vragen kun je contact opnemen met Henriët Kolk-Bruintjes 06 2008 6812.