Artikeldatum

Plek voor bezinning

Michel woont sinds kort op Lorna Wing (daarvoor een lange tijd op het WorkHome) en heeft de bezinningsplek bedacht: een prachtige buitenruimte gemaakt van hout (dit hout komt dan weer van gekapte bomen die eerder op Brinkgreven stonden), omringd met veel planten en bloemen.

Michel heeft een plek gecreëerd waar mensen tot rust kunnen komen. Michel: “Ik vond de ruimte om Lorna Wing en het WorkHome niet heel mooi. Het was wel groen maar er kon meer uitgehaald worden. Ik vind het zelf heel fijn om in de natuur te zijn en ik wilde graag een ontspannen plek creëren voor alle (toekomstige) bewoners. Zo heb ik de plek voor bezinning bedacht.”

Samenwerken

“Ik heb het idee voorgelegd aan de leidinggevende hier op Lorna Wing, Christine. Zij heeft mij in contact gebracht met Geertjan Lepping van Vastgoed & Huisvesting. Uiteindelijk heb ik samen met hem en met Stef Grolleman (red: allround vakbegeleider bij WLC) een ontwerp gemaakt. Ik vond het heel belangrijk dat het een afgesloten plek was waarbij er niet zomaar iemand van achter kan komen. Daar kan je heel erg van schrikken en dan ben je niet meer ontspannen. Die ontspanning is juist wat ik zoek op deze plek. Daarom heb ik specifiek gekozen voor een gesloten achterkant. Ook is de plek omringd met planten zodat nog minder snel iemand van achter kan komen.”

Natuur

Michel geeft aan mensen te willen inspireren. “Ik vond het zo leuk om hier mee bezig te zijn. Ik was in én met de natuur bezig. Ik heb wel eens andere cliënten gesproken die aangeven niet heel veel met de natuur te hebben. Ik hoop doordat ze mij aan het werk hebben gezien ze dit wat meer gaan krijgen. De natuur is notabene het begin van ons bestaan. Natuur is letterlijk onze natuur.  Zelf merk ik dat heel rustig word door de natuur. Als ik ’s ochtends even een uurtje buiten ga zitten begin ik mijn dag veel relaxter. Ik ben daardoor veel rustiger en ontspannen.”

Inspireren

“Dat inspireren van mensen is iets wat tijdens het proces naar boven is gekomen. Ik heb er zelf zo veel plezier aan gehad en ik ben trots op het resultaat. Dat gun en wens ik iedereen. Ik hoop dat mensen zelf ook meer met de natuur bezig gaan zijn en ideeën die ze hebben ook gaan uitwerken. Ik zou het zelf ook heel leuk vinden om hierin mee te denken. Als er mensen zijn die mijn hulp kunnen gebruiken sta ik daar voor open.”