Artikeldatum

Sponsor de regatta roeiers voor onderzoek positieve gezondheid bij de Dimence Groep!

Op woensdag 2 juni vindt de Ringvaart Regatta plaats. Team IO VIKR8 gaat de uitdaging van de 100 km lange tocht aan. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om bij te dragen aan de mentale  gezondheid van Nederland. Het sponsorgeld dat zij ophalen wordt geschonken aan de Dimence Groep voor onderzoek naar positieve gezondheid. Streefbedrag is 10.000 euro!

Psychische klachten nemen toe, zo blijkt uit onderzoek. Iedereen krijgt er mee te maken, direct of indirect. We zijn dan ook meer dan ooit aan toe aan (meer) mentale weerbaarheid, maar hoe bereiken we dat? Daar doet de Dimence Groep, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening, onderzoek naar.

In onze research naar positieve gezondheid onderzoeken we wat mensen weerbaar en veerkrachtig maakt. We richten ons daarnaast op nieuwe interventies die de kracht van mensen versterkt en hun welbevinden bevordert.  Bovendien evalueren we  in hoeverre deze benadering aansluit bij verschillende doelgroepen, zoals mensen met gezondheidsproblemen, angstklachten, maar ook mensen die leven met psychosen. 

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van Lieke Christenhusz (Dimence groep) en Pauline Schuffelen (Mindfit) in samenwerking met de universiteit Twente.

Ja ik sponsor mee!

Ga naar https://www.geef.nl/nl/actie/io-vikr8/donateurs en doneer jouw bijdrage. Je vindt daar ook de teller van het behaalde bedrag tot nu toe.