Stakeholdersbijeenkomst 2018

kunst plaatje
26 juli 2018

(.Com)passie in de digitale zorg
 

Op maandag 12 november 2018 is Koen Kas onze keynote spreker op de jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst van 14.00 uur tot 18.00 uur in het Hoftheater te Raalte.
Digitale netwerken, smartphones en big data: alle experts zijn het erover eens dat we aan de vooravond van een revolutie staan. Voorziet u ook die revolutie, of heeft u hem al ontketend? Wat betekent dit voor onze cliënten, naasten en onze medewerkers?

Professor Koen Kas, moleculair oncoloog aan de Universiteit Gent, is healthcare-ondernemer en -trendwatcher en wordt omschreven als ‘gezondheidsfuturoloog’. Termen die passen bij de bevlogenheid waarmee hij vertelt over de gezondheidszorg van overmorgen. Koen is schrijver van het boek ‘Nooit meer ziek’, over de integratie van genetica, wearables, Apps, 3D-printers en de evolutie van ziektezorg naar gezondheidszorg gebaseerd op het veranderen van menselijk gedrag. In zijn nieuwe boek, Your guide to Delight, beschrijft hij een roadmap om gezondheidszorg te creëren en ‘verrukkelijk’ te maken. Hierin voorspelt hij dat iedereen een virtuele dubbelganger krijgt. De dubbelganger zal alles over u weten; waar u woont, hoe vaak u gaat lopen, hoe gezond de lucht om u heen is, wat u op sociale media doet en hoe u zich voelt. Op die manier kan hij op ziektes anticiperen, ze voorkomen en nog veel meer.

Koen Kas: 'Het is niet voor morgen of overmorgen, maar ik sluit niet uit dat onze hersenen ooit digitaal worden.'

Wilt u dit inspirerende verhaal niet missen en wilt u met ons het gesprek aangaan wat dit allemaal voor ons betekent? 
 

 Geef u dan snel op.
 

Wij verwachten veel belangstelling (vol = vol).

Na de lezing zoomen we in op vier aspecten van de digitalisering in de zorg. U kunt meedoen aan  twee inspiratiesessies.

Op de dag zelf kiest u waar u aan mee wilt doen.  

  1. Ethiek. Het lijkt alsof straks alles kan, maar willen we dat ook? Of zijn er grenzen?
  2. Opleidingen. Wat hebben we nodig om onze medewerkers via opleidingen goed genoeg toe te rusten om in deze revolutie hun werk te kunnen doen? Wat betekent het voor je medewerker? Zijn ze digitaal genoeg? Krijgen we onze medewerkers mee in de tsunami van digitale ontwikkelingen?
  3. Samenwerken. Wat betekent de digitale revolutie voor onze samenwerking. Wordt het er makkelijker van? Welke kansen biedt het?
  4. Koude techniek voor warme zorg. We struikelen over termen als robotisering, digitalisering, e-health, portals, netwerken, eigen regie, positieve gezondheid etc. in de zorg. Wat betekent dit voor de klant/cliënt? In deze (interactieve) workshop gaan we dat verkennen. Vanzelfsprekend in co-creatie.