Update rond coronavirus - update 8 mei

08 mei 2020

Woensdag 6 mei heeft het kabinet weer nieuwe versoepelingen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus toegezegd. De kappers mogen 11 mei weer open, net als de scholen en bibliotheken. 

Wat betekent dit voor jouw behandeling bij Dimence? 
Op dit moment verandert er nog even niets. Heb je op dit moment telefonisch of digitaal contact met je behandelaar? Dan blijft dat nog even zo. Om ervoor te zorgen dat we veilig en goed kunnen werken in onze gebouwen, moeten we aanpassingen doen. We denken hard na over creatieve oplossingen om zo snel mogelijk weer face-to-face te kunnen behandelen.

We werken hard aan de nodige aanpassingen
We passen onze gebouwen zo aan, dat we kunnen behandelen op 1,5 meter afstand. Je kan hierbij denken aan het anders inrichten van behandelkamers, een looproute door het gebouw en aanpassingen aan de wachtruimte. De veiligheid van onze cliënten en medewerkers staat voorop! Je behandelaar houdt je op de hoogte en vertelt je wanneer het weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten voor een behandeling.
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Versoepeling maatregelen kabinet 21 april geen verandering voor Dimence Groep
Dinsdag 21 april heeft het kabinet een aantal versoepelingen afgekondigd van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De minister president benadrukte, dat de volksgezondheid het allerbelangrijkste is. Het virus verspreidt zich minder snel, maar is er nog steeds gevaar voor een tweede golf met besmettingen. De versoepeling van de maatregelen bestaan daarom uit kleine stapjes. Zo mogen de basisscholen weer open en kinderen en jongeren mogen weer sporten. Jongeren tussen 12-18 jaar moeten wel 1,5 meter afstand van elkaar houden. 

De overige maatregelen blijven van kracht: blijf thuis en hou afstand
We moeten allemaal nog zoveel mogelijk thuis blijven en thuiswerken. Dit verandert niet. Deze maatregelen zijn verlengd tot 20 mei. Dit kan betekenen dat je op dit moment alleen digitaal in gesprek kunt met je behandelaar. Misschien doe je dit al en ben je er al aan gewend. Misschien is het nieuw voor je. Bespreek met je behandelaar hoe je je bij het digitaal behandelen voelt. Dat is belangrijk.

Bezoek aan kwetsbare groepen nog steeds afgeraden
Het advies van het RIVM om bezoek aan kwetsbare groepen (ouderen, zieken, mensen met een verminderde weerstand) voorlopig uit te stellen, blijft gelden. Dit betekent dat de beslissing om de deuren van sommige afdelingen, zoals ouderen, te sluiten voor bezoek, van kracht blijft. Ook op de locaties waar heel beperkt bezoek toegelaten wordt, verandert niets. Wij vinden het heel erg jammer dat onze cliënten nu geen bezoek kunnen ontvangen. We weten dat bezoek van naasten en familie helpt bij het herstel. Maar zoals de minister president al zei: de volksgezondheid is het allerbelangrijkste nu!