Oekraïne consultatie

Vlag Oekraïene

Vanaf 7 april 2022 kunnen mensen die in hun werk als (vrijwillige) hulpverlener betrokken zijn bij de opvang van vluchtelingen, bij de Dimence Groep terecht met vragen over het begeleiden van vluchtelingen, die geconfronteerd worden met psychische, sociaal emotionele schade als gevolg van oorlog.

Wat doen we?

De Dimence Groep biedt geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening, dichtbij de cliënt. Wij willen het leed van de mensen die getroffen zijn door de verschrikkelijke oorlog en die in Overijssel verblijven, verzachten. Wij delen hiervoor onze kennis en ervaring met (vrijwillige) hulpverleners over het begeleiden en behandelen van (getraumatiseerde) vluchtelingen en hun kinderen. We hebben medewerkers in huis die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van statushouders, het geven van cursussen aan nieuwkomers, behandelen van kinderen (die gevlucht zijn), transculturele psychiatrie en traumaverwerking.

Voor wie is deze consultatielijn?

Wij geven (vrijwillige) hulpverleners die betrokken zijn bij de opvang in Overijssel, advies en antwoord op de vraag hoe zij vluchtelingen psychisch en sociaal emotioneel kunnen ondersteunen om hun mentale gezondheid te versterken. Hulpverleners (professioneel en vrijwillig) van o.a. vluchtelingenwerk, Rode Kruis, gemeenten, huisartsen, leerkrachten, scholen, GGD en Leger des Heils kunnen hiervoor contact met ons opnemen.

Geen aanmelding voor behandeling en begeleiding

Het gaat om een advies en niet om aanmelding van mensen die behandeling, begeleiding en ondersteuning van de Dimence Groep nodig hebben. Aanmelden voor de ggz (via de huisarts) en ondersteuning van maatschappelijk werk gaat via de gebruikelijke kanalen.

Nuttige links

Meer over zorg en ondersteuning aan Oekraïense vluchtelingen.

Contact

Stel uw vraag via onderstaand contactformulier of via 038 456 9766 en binnen drie werkdagen wordt contact met u opgenomen.

Contactformulier