Wat we zien

De wereld verandert in razendsnel tempo. De industriële revolutie hebben we gehad. We bevinden ons nu, ook al zijn we ons daar nu misschien niet van bewust, in een netwerksamenleving. Nooit eerder konden mensen en kennis zich zo snel en in deze mate gratis aan elkaar verbinden. Oude structuren vallen om, deze passen niet meer in de netwerksamenleving. Deze transformatie biedt kansen. We moeten het niet zoeken binnen ons eigen speelveld, maar erbuiten. We moeten durven experimenteren.

Ook de samenleving verandert. Mensen willen inspiratie en creativiteit, waarbij ze vaak vragen om oprechte aandacht. Ze willen vakmanschap, maar ook slim gemak. Daarbij is speelsheid belangrijk. Speelsheid in onze vormgeving, maar ook in ons taalgebruik. Waar we naar streven is pure mensentaal. Een taal met gevoel en een knipoog. Daarnaast  is er behoefte aan nieuwe vormen van samen zijn en samen dingen doen.

Onze Overtuiging

Om als Dimence Groep relevant te blijven in deze veranderende samenleving, moeten we meer gaan denken als een ondernemer en ook niet onbelangrijk: doen! We doen dit alles vanuit onderstaande leidende principes en we hebben het de Beweging van Overvloed genoemd.

Wij geloven dat we, door het delen van overvloed in kennis, ervaring, talenten en ruimte, samen meer bereiken en dat persoonlijke groei ontstaat.

Daarom maken wij deze onze overvloed aan kennis, ervaring, talent en ruimte voor iedereen bereikbaar en beschikbaar, binnen en buiten de Dimence Groep. Dit doen we vanuit een nieuwsgierige grondhouding waarbij we iedereen als gelijkwaardig zien en ook zo behandelen. Daarbij waarderen we de diversiteit aan talenten, kennis en ervaringen die mensen hebben.

We gaan hierbij van ‘schaarste’ naar ‘overvloed’, van ‘hokjes’ naar ‘harten’ en van ‘we laten ons leiden’ naar ‘we laten ons zien’.

Overvloed

Gewoon doen

Bouwen aan een beweging kost tijd en geduld. We investeren sinds 2016 in het verder uitbouwen van deze Beweging en dat werpt z’n vruchten af. De term Overvloed roept vast iets bij je op. We zien dat het steeds vaker zorgt voor veranderingen van gedrag en rollen. In het dagelijks werk kiezen we steeds vaker voor creatieve oplossingen om uitdagingen, en ja je mag ze ook gewoon problemen noemen, het hoofd te bieden. We zoeken in toenemende mate de samenwerking buiten het eigen team en delen onze talenten en ervaring ook breder. Patiënt of cliënt zijn is geen fulltime job, maar een rol die we allemaal tijdelijk kunnen vervullen. Daarnaast zijn ze ook vaak vader, moeder, broer, zus, vakman, hobbyist of deskundige op een bepaald gebied. We maken graag gebruik van de Overvloed die mensen op dat vlak te beiden hebben. Dat is goed voor ons, maar ook voor de mensen die gewaardeerd worden voor wat zij te delen hebben. Vergelijkbare uitwisseling en creatie van Overvloed vind plaats in de samenwerking met jou!

Hoe leuk is het om niet alleen werkzaamheden in je huidige functie uit te voeren maar ook meer van jezelf in te zetten in je dagelijkse werk. Als we dat samen doen kunnen we nog meer gebruik maken van elkaars mogelijkheden. We nodigen je uit te onderzoeken waar jou kennis, ervaring en talent ligt en dit in te zetten in jou dagelijkse praktijk. Ben je bijvoorbeeld goed in muziek maken, koken, sporten of wat dan ook? Onderzoek hoe anderen op je werk hiervan kan laten profiteren!

En dit alles met maar één doel: Mentale gezondheid en welzijn van mensen verbeteren.

Benieuwd naar meer concrete voorbeelden? Lees een van onze overvloedmagazines hieronder of kom eens een duik nemen bij Dimence Groep 

Overvloed magazine 1

Download

Overvloed magazine 2

Download

Overvloed magazine 3

Download

Overvloed magazine 4

Download