Blog overzicht

19 jun

De herinneringen aan haar jeugd en werkzame leven komen zonder moeite bij haar op. Gedetailleerd vertelt ze over haar eerste bijbaan bij de plaatselijke bakker, haar zelfgemaakte trouwjurk, de geboorte van haar kind. Ik moet alles horen, en ik hoor het graag.

Door: Andrea Dorresteijn
01 mei

Bijna 90 jaar geleden liepen Gandhi en zijn volgelingen de indrukwekkende zoutmars: een barre voettocht van 24 dagen naar zee om daar eigenhandig zout te gaan winnen.

Door: Neelke Elstiņš
18 apr

Mijn leven is oké. Ik kan ermee omgaan en het is geregeld ook echt leuk. Ik ben regelmatig blij. Maar gelukkig ben ik niet. Eigenlijk heb ik me nooit gelukkig gevoeld. Vroeger vond ik dat erg. Ik dacht dat er iets mis met mij was.

Door: Natascha Palmen
06 apr

"Knappe dokter...", begin je verbaasd. Het is het eerste wat je tegen me zegt, in een Slavisch accent dat ik aanvankelijk niet herken. Ik hoor verontrusting in je stem, vlak voordat je je hand voor je mond slaat. Misschien heb je net iets teveel van het goede gezegd.

Door: Andrea Dorresteijn
20 mrt

Vandaag schrijf ik voor het eerst een blog. Vooraf ben ik lang op zoek geweest naar een overkoepelend thema. Ik wil namelijk schrijven met een doel. Niet ‘voor de leuk’, zoals dat in grammaticaal incorrect Nederlands wordt genoemd.

Door: Natascha Palmen
27 feb

Het is voor iedereen een enerverende dag geweest. Alle verpleegkundigen zijn, ironisch genoeg, druk bezig om de rust op de afdeling te herstellen. Ik sta op het punt naar mijn kamer te gaan, als ik zie dat één van mijn patiënten zich opvallend verdacht gedraagt.

Door: Andrea Dorresteijn