Het sociale masker

In tien afleveringen worden jonge mensen met psychische klachten gevolgd die het heft in eigen hand nemen en op hun eigen niet-alledaagse manier werken aan hun herstel.   

Het masker af | Het Sociale Masker #1

In deze eerste aflevering van de docuserie ‘Het Sociale Masker’ vertelt de Wierdense Larissa hoe in haar werk als verpleegkundige in een burn-out terecht kwam. Ze leert nu om niet meer in haar valkuil te stappen om alles perfect te willen doen en zichzelf op de laatste plaats te stellen.


Bekijk meer
Het Sociale Masker: teaser Malou

Malou, 24 jaar en woont in Schotland - St. Andrews voor haar Master: Creative Writing. Malou heeft suïcidale gedachten en om grip te krijgen op haar mentale gezondheid schrijft ze blogs. Je kunt haar blogs lezen op: http://malousfigments.com/.


Bekijk meer
Het Sociale Masker: teaser Maarten

Maarten, 30 jaar en ervaringswerker bij Mediant in Enschede herstelt op dit moment van een psychose. Maarten: “Deel je probleem want voor iedereen is er een weg naar herstel.” Bekijk een fragment uit de serie.


Bekijk meer
Het Sociale Masker: teaser Larissa

Larissa, 26 jaar, Casemanager Dementie en moeder van een dochtertje herstelt op dit moment van een burn-out. Larissa werkt mee aan de serie omdat zij het belangrijk vindt dat er meer openheid komt over psychische gezondheid. Ze wil aan de buitenwereld laten zien dat je kan herstellen en dat je het niet alleen hoeft te doen. Bekijk een fragment uit de serie.


Bekijk meer

Programmamaker Flory Timmer en filmproducent Masja de Roy werken samen met Dimence Groep aan de documentaireserie die specifiek voor social media wordt geproduceerd. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rita Kamphuis, corporate communicatieadviseur Dimence Groep, e-mail: r.kamphuis@dimencegroep.nl

Neem voor verwijzing naar een hulpverleningsinstelling contact op met je huisarts