Het sociale masker

In tien afleveringen worden jonge mensen met psychische klachten gevolgd die het heft in eigen hand nemen en op hun eigen niet-alledaagse manier werken aan hun herstel.   

Om het verleden los te laten moet je bereid zijn te vergeven | Het Sociale Masker #4

In Het Sociale Masker aflevering 4 maken we kennis met 2 nieuwe vertellers:

Vincent, 38 jaar, werd van jongs af aan als onhandelbaar kind beschouwd en voelde dat er voor hem geen plek was in deze maatschappij. Hij kwam op het slechte pad en ontwikkelde een vorm van diefstal waarbij de pakkans heel klein was.


Bekijk meer
Achter de wolken schijnt de zon | Het Sociale Masker #3

In aflevering 3 leggen de hoofdpersonen uit hoe ze op weg zijn naar hun herstel. Maarten haalt voldoening uit zijn vrijwilligerswerk bij het inloopuurtje op Bureau Herstel en hij vertelt meer over zijn opstandige jeugd.

Malou kan door haar longembolie niet goed voetballen en krijgt daardoor ernstige depressieve klachten. Toch wil ze positief blijven en zoekt steun bij haar vader. 


Bekijk meer
Ik zie ik zie wat jij niet ziet | Het Sociale Masker #2

In aflevering 2 leggen de hoofdpersonen de aard van hun psychische klachten uit en hoe ze deze herkennen. Maarten ontdekt tijdens zijn tweede opname een nieuw doel in zijn leven. Larissa ondervindt het taboe op psychische klachten aan den lijve, maar ze houdt zelf ook de schone schijn op. Malou voelt zich als de poppenspeler die haar eigen marionet 100% controle houdt.

 


Bekijk meer
Het masker af | Het Sociale Masker #1

In deze eerste aflevering van de docuserie ‘Het Sociale Masker’ vertelt de Wierdense Larissa hoe in haar werk als verpleegkundige in een burn-out terecht kwam. Ze leert nu om niet meer in haar valkuil te stappen om alles perfect te willen doen en zichzelf op de laatste plaats te stellen.


Bekijk meer
Het Sociale Masker: teaser Maarten

Maarten, 30 jaar en ervaringswerker bij Mediant in Enschede herstelt op dit moment van een psychose. Maarten: “Deel je probleem want voor iedereen is er een weg naar herstel.” Bekijk een fragment uit de serie.


Bekijk meer
Het Sociale Masker: teaser Larissa

Larissa, 26 jaar, Casemanager Dementie en moeder van een dochtertje herstelt op dit moment van een burn-out. Larissa werkt mee aan de serie omdat zij het belangrijk vindt dat er meer openheid komt over psychische gezondheid. Ze wil aan de buitenwereld laten zien dat je kan herstellen en dat je het niet alleen hoeft te doen. Bekijk een fragment uit de serie.


Bekijk meer
Het Sociale Masker: teaser Malou

Malou, 24 jaar en woont in Schotland - St. Andrews voor haar Master: Creative Writing. Malou heeft suïcidale gedachten en om grip te krijgen op haar mentale gezondheid schrijft ze blogs. Je kunt haar blogs lezen op: http://malousfigments.com/.


Bekijk meer

Programmamaker Flory Timmer en filmproducent Masja de Roy werken samen met Dimence Groep aan de documentaireserie die specifiek voor social media wordt geproduceerd. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rita Kamphuis, corporate communicatieadviseur Dimence Groep, e-mail: r.kamphuis@dimencegroep.nl

Neem voor verwijzing naar een hulpverleningsinstelling contact op met je huisarts