Door Star Trek voelt Henk zich oké

Henk voelt zich ok als hij vrijwilligerswerk doet bij de Star Trek fanclub. Het maakt hem blij. “Er is niets mooier dan de acteurs en actrices van de serie te ontmoeten. Ik was heel gelukkig toen ik vorig jaar mijn grote held 'Trip Tucker’ live mocht begroeten.” Op een mindere dag, gaat hij afleveringen van Star Trek kijken. “Zeker bij de nieuwste serie Strange New Worlds, lig ik dan helemaal in de deuk. Daarna kan ik er weer helemaal tegenaan.”

Geweldig gevoel om passie te delen

Henk is altijd al een enorm fan geweest van Star Trek. “Ik raakte verknocht bij het zien van de serie Star Trek Voyager. Mijn hele kamer hing vol met posters en ruimteschipmodellen. Zodra ik kon heb ik me aangemeld voor de fanclub. Toen ze vrijwilligers zochten heb ik me meteen gemeld. Inmiddels sta ik al ruim 5 jaar achter stands bij grote evenementen. Toch zeker wel 8 keer per jaar. De grootste is de Dutch Comic Con in Utrecht in de Jaarbeurshal. Afgelopen maand zijn we naar het stripfestival in Kampen geweest. Sinds kort ben ik ook bestuurslid. Het geeft me een geweldig gevoel om mijn passie met anderen te delen.”

Mooi toekomstbeeld

Mooi sterrenschip, leuke crew, goed verhaal. Het gaat over ontdekken van andere werelden en nieuwe mensen ontmoeten. Zo vat Henk Star Trek samen. “De wereld van Start Trek geeft een mooi toekomstbeeld. Over 200 jaar is er geen honger meer, geen armoede, bijna geen ziektes. Mensen gaan een stuk beter met elkaar om. Daar kijk ik graag naar als ik me niet goed voel. Er zijn 8 series en 10 films. Als ik alles van Star Trek achter elkaar zou kijken, dan ben ik ongeveer 3 jaar verder.

Henk Brouwer is voormalig patiënt en voorzitter van de Patiëntenraad van Transfore