Artikeldatum

Dimence Groep één van de leden van de Partnership Groene GGZ

In 2021 heeft Dimence Groep zich aangesloten bij de Groene GGZ. Een samenwerkingsverband van 14 GGZ-instellingen die zich ten doel stelt om de positieve effecten van natuur op mentale gezondheid en welzijn beter te benutten. Een doelstelling die zeer goed aansluit bij de duurzaamheidsambitie van Dimence Groep. Het eerste jaar van de samenwerking stond nadrukkelijk in het kader van een nadere kennismaking, het delen van mooie voorbeelden (en briljante mislukkingen) en het inspireren van elkaar. Nu is de tijd rijp om een volgende stap te maken.

Nationaal Park

Als Groene GGZ kunnen we echt van betekenis zijn om mensen te laten  profiteren van het effect van de natuur op mentale gezondheid en welzijn. Niet alleen patiënten, cliënten, klanten en medewerkers maar ook de lokale samenleving. De 14 aangesloten GGZ instellingen beschikken namelijk over terreinen die samen de omvang hebben van een gemiddeld nationaal park. Daar kan je hele mooie dingen mee doen. Voor mensen en voor de natuur. Met duurzaam beheer en gebruik van de terreinen kun je een goede bijdrage leveren aan herstellen van klimaatstress en biodiversiteit. Door natuur onze gebouwen in te brengen of de natuur buiten onze eigen terreinen in te zetten kunnen we de helende werking van de natuur nog veel meer integreren in onze zorg- en dienstverlening.

Concrete doelen

Door deel te nemen aan de partnership verbinden we ons aan een aantal concrete doelen die we de komende jaren nastreven:

  • Toename van (ervaren) gezondheid van cliënten van tenminste 1%;
  • Vermindering van ziekteverzuim van tenminste 1%;
  • Toename van biodiversiteit op terreinen van minimaal 5%;
  • GGZ-terreinen zijn zoveel mogelijk toegankelijk voor de buurt;
  • Integratie van natuur in tenminste 10% van de behandelingen;
  • Actief delen van kennis en ervaring.

 

Misschien denk je na het lezen “OK, maar hoe gaan we dat dan meten en waarmaken?” Nou dan ben je niet de enige. Dit gaan we met elkaar ontdekken. Heb je ideeën hoe we de doelen kunnen halen en meten? Laat het dan weten via duursaam@dimencegroep.nl