Artikeldatum

Dimence Groep verwelkomt Leontine Verhoeven als nieuwe bestuurder

Per 1 april heeft Dimence Groep een nieuwe bestuurder, Leontine Verhoeven (53). Zij neemt hiermee het stokje over van Marco Verheul, die in september vorig jaar de organisatie verliet voor een andere functie en sinds 1 oktober tijdelijk is vervangen door interim-bestuurder Gerton Heyne.

Leontine Verhoeven, afgestudeerd in econometrie in Rotterdam, startte haar loopbaan bij het AMC, direct na haar studie. Daarna heeft ze haar sporen verdiend in de langdurige zorg, zowel in de VVT als de gehandicaptenzorg, waar ze diverse functies bekleedde. Na eerdere posities als controller en manager financiën, wordt dit haar derde rol als bestuurder. Voor haar komst naar Dimence Groep was Verhoeven bestuurder bij Carinova en vervolgens zes jaar bij de Twentse Zorgcentra.

Verbinding tussen Primair Proces en Bedrijfsvoering
Verhoeven benadrukt haar uitgangspunt om het primaire proces en de bedrijfsvoering met elkaar te verbinden. Ze motiveert haar keuze door haar affiniteit met mensen die extra begeleiding nodig hebben om optimaal te functioneren binnen de maatschappij. Haar ervaring in de gehandicaptenzorg wil ze verbreden naar de geestelijke gezondheidszorg. Verhoeven is bekend met Dimence Groep vanuit haar eerdere bestuursfunctie bij Carinova en waardeert de organisatie als een speler die een rol van betekenis wil vervullen in het krachtig maken van de individuele burger, niet alleen in behandeling maar ook in samenwerking met andere partijen.

Toegevoegde waarde voor Dimence Groep
Verhoeven brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van het in verbinding brengen van zorg en bedrijfsvoering. Wim Boomkamp, voorzitter van de raad van toezicht, is verheugd over haar komst en benadrukt haar capaciteiten om mensen te verbinden en complexe problemen aan te pakken. “Samen met Rian Busstra zal zij de komende jaren invulling geven aan een belangrijk transitieproces bij Dimence Groep, zowel strategisch als organisatorisch. We heten Leontine van harte welkom en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”