Artikeldatum

Durf jij met mij?!

Vanaf 1 april kunnen patiënten en cliënten zich gratis inschrijven voor een speciaal ontmoetingsplatform: Durfjijmetmij.nl. Dit online platform is speciaal voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek die willen daten of vriendschap zoeken. Het kan voor hun soms lastig zijn om aansluiting te vinden op andere ontmoetingssites. ‘Durf jij met mij’ vindt dat iedereen een kans verdient op liefde of vriendschap. Leden maken gratis gebruik van het ontmoetingsplatform.

Het platform

Het platform is 11 jaar geleden opgezet vanuit Parnassia Groep om eenzaamheid bij mensen in de psychiatrie tegen te gaan. Inmiddels zijn er vele liefdes- en vriendenmatches ontstaan, zijn er bijna 5.500 actieve leden en sluiten zich steeds meer zorginstellingen aan. Het is alleen toegankelijke voor mensen die in zorg zijn bij een van de aangesloten instellingen. Zo wordt de veiligheid van de doelgroep gewaarborgd.

Ondersteuning

Iemand kan alleen lid worden als hij in zorg is bij een aangesloten zorginstelling. Zo wordt de veiligheid van de doelgroep gewaarborgd. Wat de cliënt doet op het platform is volledig privé. Wel kan er vanuit Dimence Groep ondersteund worden bij het invullen van het profiel. “Op de website van Durf jij met mij staan ook tips hoe je een gesprek kan voeren. Of leuke tips voor een date. Er is een helpdesk aanwezig waar je hulp kan als je bijvoorbeeld lastig gevallen wordt.

Aanmelden

Aanmelden kan op de site van Durf jij met mij.