Artikeldatum

Ondertekening samenwerkingsverband GZ-opleiding

Verschillende instellingen vanuit diverse sectoren in de regio onderzoeken de mogelijkheden om de post-masteropleidingen voor psychologen te verbreden naar meer dan één sector. Niet alleen de geestelijke gezondheidszorg maar ook ouderenzorg/VVT, gehandicaptenzorg, ziekenhuis, epilepsiecentrum, revalidatie en justitieel kader. In eerste instantie is deze opzet er voor de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, maar dit kan ook worden uitgebreid naar samenwerking van de opleidingen tot psychotherapeut, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog.

Het doel van deze opzet is om de kwaliteit van opleiden te verbeteren door verbreding van de opleiding en werkervaring in de regio en daarmee goede professionals voor de verschillende instellingen/sectoren op te leiden. Bijkomend voordeel is versterking van de samenwerking tussen de instellingen. Ook landelijk is deze ontwikkeling van (intersectorale) samenwerkingsverbanden te zien; deze sluiten aan bij het project TOP-opleidingsinstellingen, met zogenaamde ‘proeftuinen’.

Tot nu toe hebben de volgende instellingen in de regio het samenwerkingsverband ondertekend: Dimence Groep, Lentis, Stichting Zorgspectrum Het Zand, Stichting Eleos (christelijke ggz), Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, InteraktContour, Isala Ziekenhuis, SEIN, Zorggroep Solis, Trajectum, Pluryn, PI Zwolle, Vogellanden, IJsselheem.

Image
Groepsfoto